OBSERWARE FLOTTAKÖVETŐ ALKALMAZÁS

ObserWare flottakövető alkalmazásAz ObserWare olyan távfigyelő rendszer, mely lehetővé teszi különféle objektumok (emberek, állatok, járművek, munkagépek, berendezések, épületek, tárgyak, területek) távoli megfigyelését, azaz állapotuk valós idejű követését, majd utólagos visszajátszását, elemzését, és dokumentálását. Az ObserWare továbbá lehetővé teszi különféle távirányítási és távszabályozási feladatok összehangolt végrehajtását is a megfigyelt objektumokon.

Az objektumok megfigyelése az objektumokon (vagy környezetükben) elhelyezett távfigyelő egység segítségével történik. A távfigyelő egység az objektum típusától és a megfigyelés jellegétől függően számos bemeneti és kimeneti csatlakozóval rendelkezhet, melyekhez különféle érzékelők és beavatkozó szervek kapcsolódhatnak. A távfigyelő egység rendelkezhet beépített érzékelőkkel is, például helyzetérzékelő (GPS). A távfigyelő egység az érzékelők állapotát vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítja az ObserWare-hez, illetve fogadja a beavatkozó szerveket vezérlő ObserWare parancsokat. A távfigyelő egységgel felszerelt objektumok az ObserWare által megfigyelhető objektumok.
A megfigyelhető objektumok megfigyelését, és az elemzéseket erre feljogosított felhasználók végezhetik egymástól független műveleti csoportokba osztva, az elvégzendő feladatoknak megfelelően.
A felhasználókat különféle eszközök segítik a megfigyelésben és az elemzésben, melyek automatikusan értesítenek (kívánt felhasználókat, megfigyelhető objektumokat, térképobjektumokat, műveleti csoportokat), szűrnek és színeznek (megfigyelt objektum megjelenítéseket), ha a megfigyelt objektumok állapota a kívánt feltételeknek megfelel. A feltételek lehetnek komplexek: a kívánt időintervallumokban egyidejűleg figyelhetik az objektum pozícióját, mozgását és az objektum egy vagy több állapotjellemzőjének pillanatnyi értékét. A csoportok, felhasználók, megfigyelhető objektumok, térkép objektumok, és eszközök a rendszer erőforrásai.
Az erőforrások szervezeti csoportok tulajdonában vannak, s innen rendelhetők igény szerint hozzá a műveleti csoportokhoz, melyekben a munka, azaz erőforrások használata történik.

További információ: www.obserware.hu