TETRA PROJEKT ÉS CIVIL TETRA

TETRA projektA Sagemcom Magyarország Kft. elindulása óta vezető partnere a készenléti szerveket kiszolgáló kormányzati TETRA projektnek. A civil TETRA elindulásának lehetőségére a Sagemcom rendszerintegrációs tevékenységének kiépítésével válaszolt. A TETRA hálózatok kiépítésétől, üzemeltetésétől a kapcsolódó készülékek és megoldások szállításáig minden feladat megoldására képesek vagyunk világszerte, a TETRA rendszerek megvalósításának egyes területein élenjáró partnerhálózatunk segítségével. Partnereink saját területeiken a piac meghatározó szereplői.

 


A TETRA (Terrestrial Trunked Radio) a digitális, földi mobil rádiótávközlés új generációjának egyezményes szabványa. A TETRA olyan digitális PMR (professzionális mobil rádióhálózat) szabvány, amelyet az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet támogat. Ezt a technológiát jelenleg ötvenöt országban, több mint ötszázötven rendszerben használják Működési elve megegyezik a GSM hálózatok működésével, azonban a TETRA rendszer magas fokú biztonsági előírásokkal rendelkezik, valamint a hálózatot használó végfelhasználók száma véges. A készenléti rendszer a speciális felhasználói kör miatt nagyobb megbízhatóságú és szinte 100%-os földrajzi lefedettségű, elsősororban a rendvédelmi és kormányzati szervek (rendőrség, tűzoltóság, katonaság, árvízvédelem, ÁNTSZ stb.) veszik igénybe. Előnye a jelenleg használt analóg és GSM rendszerekkel szemben, hogy lehallgathatatlan és jobb minőségű kommunikációra képes. A civil TETRA az üzleti felhasználók - elsősorban az energetika (erőművek, közműszolgáltatók), az építőipar és a biztonságtechnika területén működő vállalatok - számára lehet előnyös.
 

Néhány példa korábbi tevékenységünkről:

  • Sok száz TETRA GSM site műszaki validálása az ország területén
  • A TETRA hálózat földi szakaszának működésének ellenőrzése
  • Professzionális készülékek és megoldások szállítása a felhasználóknak
  • Mobil bázisállomások tervezése és kivitelezése (Mercedes-Benz tehergépkocsik átalakítása, amelyek teljes funkcionalitású bázisállomásként működnek) TETRA hálózat működtetésére. Feladatuk a kommunikáció és a helyi lefedettség biztosítása bármely katasztrófa vagy egyéb váratlan helyzet esetén.
  • A felhasználók segítésére e-Learning rendszer (beleértve a képzési anyagok, szimulátorok, online check-rendszer kialakítását) kiépítése, a mindennapi működést segítően TETRA végfelhasználók képzése


Sagemcom Magyarország jelenleg több gyártót integráló rendszerek kialakítására összpontosít, feladatunknak tekintjük ezeknek a rendszereknek a létrehozását és üzemeltetését is. Szolgáltatásaink közé tartozik az ügyfél problémáinak elemzése, ügyfél-tanácsadás, tervezés, a kommunikációs hálózat testre szabása, a napi műveletek támogatása (eszközökkel és megoldásokkal), mindezzel a vállalatok költséghatékonyságát, biztonságát és a jövedelmezőségét szolgálva.

A jelenleg általunk értékesített TETRA készülékek és kiegészítők listáját a Termékek menüpont alatt találja!