KÖZLEKEDÉS ELEKTRONIKA - KÖZUTAK, AUTÓPÁLYÁK

kozlekedes-elektronika-autopalyaA Sagemcom Magyarország Kft. 1999 óta vesz részt a magyar  közútfejlesztési programokban az üzemi hírközlési rendszerek szállítójaként és kivitelezőjeként.

Csapatunk az innovációban élenjárva, folyamatosan fejleszti a kínálatban szereplő közlekedés elektronikai rendszereket, és biztosít kulcsrakész megoldásokat a beruházóknak, közúti üzemeltetőknek és az építési fővállakozóknak.

A Sagemcom közlekedés elektronikai rendszerei támogatják a forgalom hatékony szervezését, irányítását, segítve ezzel az autópályákat üzemeltető cégek napi munkáját.

A komplex közlkedési rendszerek előnyeit azonban a közlekedésben részvevők is érezhetik, hiszen a rendkívüli forgalmi helyzetekről időben értesülhetnek, és világos útbaigazítást kaphatnak a kialakult közlekedési viszonyokról.

Szakmai körökben MMS néven (Motorway Management System) megismert szolgáltatási család, többek között, az alábbi részekből áll:

Útpálya menti segélykérő kommunikációs rendszer (SOS)
Baleset esetén gyors tájékoztatás (segítségkérés) lehetősége az autópályákat üzemeltető diszpécserek felé.

Meteorológiai mérőállomás
Automatikus tájokoztatást nyújt az autópályákat üzemeltető diszpécser szolgálat részére, mely segíti az útállapotban fellépő változások gyorskövetését.

Élő videós forgalomfigyelés
Folyamatos videó képpel lehetővé teszi a forgalmi helyzetek változásának követését, így a gyors reagálást is. Forgalmi helyzet tájékoztatás az üzemeltető nyilvános honlapján keresztül, ciklikusan frissülő állóképek segítségével.
Az utat használó érdeklődők előzetesen tájékozódhatnak a közlekedési viszonyokról, forgalmi helyzetekről.

Változtatható jelzésképű információs tábla (VJT)
Ennek segítségével az autópályákat üzemeltető diszpécser a forgalmi helyzetnek megfelelő szöveges tájékoztatást nyújthat a közlekedők részére.

Megjelenítő szoftver a központi diszpécser felügyelet részére
A különböző alrendszerekből érkező adatok egy egységesített megjelenítő felületen keresztül érhetőek el, ezzel segítve az üzemeletetőt a forgalomszervezési, műszaki feladatainak ellátásában.