NEMZETKÖZI HÁTTÉR

sagemcom-france-hq-small.jpgA Sagemcom egy franciaországi központú, világszerte jelenlévő, high-tech vállalatcsoport. A Sagemcom tevékenységének célja, hogy tartósan a világ vezető vállalata legyen a magas hozzáadott értékű, jelentős kutatás-fejlesztéssel támogatott kommunikációs terminálok gyártása területén. Specializálódott területeink a szélessávú kommunikáció, a távközlés és energia szektor. A Sagemcom világvezető a dokumentum menedzsment területén, a lakossági és professzionális nyomtatók, digitális TV set-top boxok, és a lakossági szélessávú terminálok piacán. Kommunikációs megoldásokat kínálunk az energia és rendszerfelügyelet segítésére, a távközlési társaságok kiszolgálására. A Sagemcom a korunkban végbemenő távközlési és technológiai konvergencia vezető vállalata.

A vállalat forgalma 2013-ben meghaladta az 1,5 milliárd dollárt. Öt kontinensen több mint 4200 embert foglalkoztat. Világszerte 40 országban van jelen, több mint 60 leányvállalatán és irodáján keresztül.

A Sagemcom a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettséggel indul már a termékek tervezési szakaszában. Ez vonatkozik a teljes ipari folyamatra, az ISO szabványok szerinti öko-designra, így csökkentve a termékek előállításának energiafogyasztását is. A vállalati etikai kódexet gyakorlatban alkalmazzuk az összes beszállítónkra.

Jelentős piaci részesedések számokban:

  • N°1 szereplő Európában az IP set-top boxok piacán 30%-os piaci részesedéssel
  • N°1 szereplő Európában az okos mérők piacán 25%-os piaci részesedéssel
  • N°3 DSL gateway szállító világszinten, 22%-os piaci részesedéssel
  • N°1 szereplő világszinten a mini projektorok piacán, 72%-os piaci részesedéssel

A folyamatos fejlesztések, az állandó innovációra való törekvés mára olyan biztos és stabil tudásbázist és egyedi „know-how"-t biztosít a Sagemcom és leányvállalati számára, mellyel a cégcsoport sikeresen veszi fel a versenyt több piacon is, legyen az akár a hagyományos telekommunikáció vagy energia piac.

Sagemcom SAS
Elnök-vezérigazgató: Patrick Sevian
Központ: 250, route de l'Empereur, 92500 Rueil Malmaison, France
www.sagemcom.com